fons Banner

Notícies

Titular notícies

Coresponsablement, som Collblanc - la Torrassa!

Dilluns 11 Desembre 2017


El passat 29 de novembre més de 50 professionals, responsables polítics i veïns/es de Collblanc – la Torrassa van assistir a la trobada sobre “El procés comunitari a Collblanc – la Torrassa”. Aquest acte va ser organitzat pel Projecte d’Intervenció Comunitària del territori (Projecte ICI) amb la complicitat de molts/es dels seus protagonistes.

L’objectiu principal va ser generar un espai facilités el coneixement de les iniciatives comunitàries que des de diferents espais s'estan disseny i desenvolupant. A més, aquest temps compartit volia contribuir a seguir creant noves sinergies i possibilitant noves relacions entre els/les qui conformem la comunitat tot enfortint les iniciatives impulsades presentades. Per aconseguir-ho, la trobada es va estructurar en tres parts:

En primer lloc es van presentar algunes eines de comunicació. Disposar de sistemes de comunicació consensuats i útils és clau perquè el procés comunitari pugui desenvolupar-se i, sobretot, consolidar-se. Aquesta part de la trobada va posar en disposició de la comunitat les següents eines comunicatives: 
 
C2. Campanya que posa al centre del procés comunitari el concepte de CORESPONSABILITAT i es convida a contagiar d'aquest valor a la comunitat.
Plataforma virtual i plafó comunitari. Eines on es pot trobar el relat del procés comunitari i que faciliten la interacció directa entre els/les membres de la comunitat.
Revista del barri. L’Associació Benestar i Desenvolupament convida a participar en la creació d’una revista per a Collblanc - la Torrassa. Tot està per construir, per tant, si voleu formar part del grup de treball que començarà a donar forma a la publicació, escriviu a: cginer@abd-ong.org.

En segon lloc, es van presentar algunes de les iniciatives contingudes a la Programació Comunitària. En aquesta part alguns/es membres dels espais de treball comunitari comparteixen les accions que s’estan impulsant al territori. Van participar representants de la Taula de Salut Comunitària, la Xarxa 0-6, la Coordinadora d’AMPAs Endavant i el Fòrum L’Hospitalet i van explicar 7 iniciatives que impliquen a un gran nombre de recursos del territori. Les iniciatives són:  Cartografies del coneixement, Cicle de Gaudir millora la salut, Tallers de criança, Projecte lligams, Comissions socioeducatives ampliades, Coordinadora d’AMPAs Endavant i Espai de diàleg interreligiós. Aquestes accions es poden trobar a l'esborrany de la Programació Comunitària que es va entregar a la trobada i que s'acabarà de definir als espais de treball comunitari. 
 
Finalment es van desenvolupar els espais de treball comunitari ordinaris on tant la Taula de Salut de Comunitària com la Xarxa 0-6 van continuar treballant per afrontar els reptes i els objectius de consens que s’han marcat conjuntament.

Una vegada més, la riquesa dels continguts i els temes tractats han estat possible gràcies a la contribució i a la diversitat de recursos i professionals de Collblanc - la Torrassa i, sobretot, a través del compromís amb la convivència i la seva implicació en la millora del territori. 

Gràcies per formar-hi part! 
#Corresponsablement fem possible dir ben alt: #SomCollblancLaTorrassa! 

 

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies