fons Banner

Notícies

Titular notícies

Històries en Trànsit, repetim l’espectacle un any més!

Dimecres 4 Juliol 2018


La proposta d’Històries en Trànsit s’ha desenvolupat des del febrer fins al juny i forma part del Cicle d'activitats Gaudir millora la salut, impulsat per la Taula de Salut Comunitària. La taula aplega més de 40 recursos i 60 professionals i cada vegada més a veïns i veïnes que estan implicats en la millora de la salut de la comunitat. En concret, Històries en Trànsit és una proposta de sensibilització sobre l'ús del teatre com a eina de relació, expressió, cohesió i benestar. 
 
Enguany ha sigut la segona edició de l'espectacle Històries en Trànsit i els/les protagonistes han tornat a interpretar, a través del teatre, escenes sobre elements de la convivència al barri. L’any passat vam realitzar un viatge a través dels moviments i migracions que molts de nosaltres, en primera persona o a través d'algun familiar, hem viscut de prop i que ens ha portat aquí, al Districte de Collblanc – la Torrassa a la cuitat de l'Hospitalet.
Aquest any, l'espectacle ens ha parlat de l'aquí i ara, del que passa quan ja hem arribat, de com vivim als espais quotidians del districte, de com són les relacions entre nosaltres. A través del relat sobre la vida en una comunitat de veïns, els/les participants ens han portat a reflexionar sobre que podem fer per caminar junts cap a una societat més sana i feliç, com podem construir convivència i veïnatge.
 
Després de la representació teatral, de la mà del Servei de Mediació Comunitària de l’Ajuntament de L’Hospitalet, s’ha convidat al públic a participar en un diàleg sobre les sensacions i les reflexions sorgides al voltant de la proposta dels participants d’Històries en Trànsit.
 
Com afirmen els/les protagonistes “El repte que tenim com societat és escoltar-nos i intentar entendre’ns. A través del teatre ho hem pogut fer, ens hem apropat, escoltat i entre tots/es hem pogut reflectir la societat on volem viure". També, han percebut el teatre com un espai de cura i de benestar: “un espai on expressar-se i conèixer-se més a si mateix i a les altres”. “En situacions de dificultat com la que estic vivint des de quan estic a l’atur. Tenir cada setmana un espai on desestressar-me i gaudir m’ha ajudat molt”.
 
Agraïm enormement a qui ha fet possible Històries en Trànsit:
Plàudite Teatre
Biblioteca Josep Janés
Servei de Mediació Comunitària del Ajuntament
Grup Teatre Imagina
Teatre Joventut

...i sobretot, al compromís de les persones, de les institucions, dels recursos, i de la ciutadania, que han confiat en aquest projecte i ho han fet possible!


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies